Přidáno: 08.08.2018

Kraj Vysočina navýšil podporu pro města s památkami UNESCO. Letos mohla žádat až o půl milionu

Až o půl milionu korun, což je o 200 000 korun více než v minulých letech, mohla do konce února požádat města s památkami zapsanými na seznam UNESCO v Kraji Vysočina. Telč, Žďár nad Sázavou a Třebíč plánují využít krajské peníze opět na prezentaci, propagaci i ochranu unikátních historických památek na svém území. Krajská rada dnes doporučila zastupitelstvu tyto peníze schválit na nejbližším březnovém zasedání.

Kraj Vysočina má na svém území v současné době tři památky zapsané na seznam světového kulturního dědictví UNESCO, to je nejvíce ze všech krajů v České republice. Jako první bylo v roce 1992 zapsáno historické jádro Telče, v roce 1994 se na seznamu objevil poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou a před 15 lety přibyla bazilika svatého Prokopa a židovská čtvrť v Třebíči.

V minulosti využila města příspěvek od Kraje Vysočina například na vydání propagačních materiálů, tematickou marketingovou prezentaci nebo vybudování drobné infrastruktury v okolí památek UNESCO.

Přidal: Mgr. Pavel Pacal

08.06.2018
Jak jste daleko s průmyslovou zónou? Vůbec nebylo jednoduché pozemky pro průmyslovou ...
24.04.2018