Přidáno: 08.08.2018

5 měst, 15 organizací, 1000 středoškolských studentů

Více než 1000 studentů z Vysočiny se v rámci pěti zastávek Veletrhu mezinárodních příležitostí seznámilo s aktuálními možnostmi zahraničního studia, stáží, zaměstnání, dobrovolnictví a dalších aktivit. „Z reakcí studentů, pedagogů i samotných prezentujících jasně vyplývá, že všech pět veletrhů bylo úspěšných. Nabídka je velice pestrá a je nutné o ní dostatečně informovat nejen studenty, ale i jejich pedagogy“, uvedl Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

Kraj Vysočina ve spolupráci s občanským sdružením Hodina H zorganizoval v období prosinec  – duben 2018 v největších městech Vysočiny celkem pět veletrhů, jejichž cílem bylo seznámit mladé lidi s aktuálními mezinárodními aktivitami, motivovat je k účasti v nich a nepřímo podpořit zájem o studium jazyků. Širokou nabídku aktivit, mezinárodních programů a projektů prezentovali kromě zástupců Kraje Vysočina (studium a stipendia v partnerských regionech, aktivity v rámci projektu Zdravý kraj Vysočina) a Hodiny H (dobrovolnictví, Evropská informační síť pro mládež), také Evropský region Dunaj-Vltava (letní brigády, možnosti vysokoškolského studia), Dům zahraničních služeb (ERASMUS+, eTwinnig), INEX-SDA (brigády, workcapy), AFS (mezikulturní pobyty a vzdělávání), zástupci sítí EURES, Europa direct, projektů Do Německa/Rakouska na zkušenou, TAMJDEM, Centrum pro talentovanou mládež (stipendia, on-line kurzy) a řada dalších organizací včetně místních firem. Ty se středními školami často aktivně spolupracují nejen v oblasti rozvoje odborných ale i jazykových kompetencí. Příjemným zpestřením veletrhů byli zahraniční dobrovolníci při Hodině H, kteří prezentovali vlastní zkušenosti z účasti v Evropské dobrovolné službě.

Přidal: Mgr. Pavel Pacal

08.06.2018
Jak jste daleko s průmyslovou zónou? Vůbec nebylo jednoduché pozemky pro průmyslovou ...
14.03.2018