Přidáno: 08.08.2018

5 měst, 15 organizací, 1000 středoškolských studentů

Více než 1000 studentů z Vysočiny se v rámci pěti zastávek Veletrhu mezinárodních příležitostí seznámilo s aktuálními možnostmi zahraničního studia, stáží, zaměstnání, dobrovolnictví a dalších aktivit. „Z reakcí studentů, pedagogů i samotných prezentujících jasně vyplývá, že všech pět veletrhů bylo úspěšných. Nabídka je velice pestrá a je nutné o ní dostatečně informovat nejen studenty, ale i jejich pedagogy“, uvedl Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

Kraj Vysočina ve spolupráci s občanským sdružením Hodina H zorganizoval v období prosinec  – duben 2018 v největších městech Vysočiny celkem pět veletrhů, jejichž cílem bylo seznámit mladé lidi s aktuálními mezinárodními aktivitami, motivovat je k účasti v nich a nepřímo podpořit zájem o studium jazyků. Širokou nabídku aktivit, mezinárodních programů a projektů prezentovali kromě zástupců Kraje Vysočina (studium a stipendia v partnerských regionech, aktivity v rámci projektu Zdravý kraj Vysočina) a Hodiny H (dobrovolnictví, Evropská informační síť pro mládež), také Evropský region Dunaj-Vltava (letní brigády, možnosti vysokoškolského studia), Dům zahraničních služeb (ERASMUS+, eTwinnig), INEX-SDA (brigády, workcapy), AFS (mezikulturní pobyty a vzdělávání), zástupci sítí EURES, Europa direct, projektů Do Německa/Rakouska na zkušenou, TAMJDEM, Centrum pro talentovanou mládež (stipendia, on-line kurzy) a řada dalších organizací včetně místních firem. Ty se středními školami často aktivně spolupracují nejen v oblasti rozvoje odborných ale i jazykových kompetencí. Příjemným zpestřením veletrhů byli zahraniční dobrovolníci při Hodině H, kteří prezentovali vlastní zkušenosti z účasti v Evropské dobrovolné službě.

Přidal: Mgr. Pavel Pacal

08.06.2018
Jak jste daleko s průmyslovou zónou? Vůbec nebylo jednoduché pozemky pro průmyslovou ...
14.03.2018
Kraj Vysočina má na svém území v současné době tři památky ...
13.03.2018
„Formát této akce, kdy jsou na jednom místě koncentrováni odborníci ...

Kandidáti

PhDr. Katina Lisá
Vedoucí pracoviště tradiční lidové kultury, 65 let
JUDr. Jindřich Zedníček
Advokát, 43 let
JUDr. Antonín Mládek, PhD.
Právník Kraje Vysočina, 60 let
Petr Ottich